• 07154440981
  • مسئول فنی: مهندس حجت دهقانی
داروخانه گیاهپزشکی باغبان

داروخانه گیاهپزشکی باغبان

کلینیک تخصصی و مرکز خدمات کشاورزی و منابع طبیعی دانش بنیان

روش های تکثیر درخت انجیر

  • ۴۰
روش های تکثیر درخت انجیر

انتخاب مکان مناسب و احداث باغ جهت کاشت نهال انجیر بسیار اهمیت دارد زیرا احداث باغ هزینه‌های مالی فراوانی دارد و اگر آب و هوای منطقه ی احداث شده با درخت هماهنگی نداشته باشد، کشاورز یا باغدار دچار خسارت های سنگین اقتصادی می گردد.

جهت تکثیر درخت انجیر، اطلاع از مناسب ترین زمان کاشت درخت و شناخت شرایط آب و هوایی منطقه ی کشت یکی از مهمترین اقدامات می باشد. انجیر در کشور ما به دو صورت دیم و آبی کشت می شود و استان فارس در سطح کشور بالاترین میزان کشت انجیر را داراست.

تکثیر درخت انجیر به روش های جنسی و غیر جنسی انجام می گیرد. تکثیر جنسی توسط بذر میوه انجام شده و درخت جدید بوجود آمده شبیه درخت مادری نخواهد بود. این روش اغلب برای تحقیقات علمی استفاده می شود.

از روش ازدیاد غیر جنسی برای احداث باغ های جدید استفاده می کنند که شامل انواع مختلفی مانند : قلمه، پاجوش، نهال ریشه دار و خوابانیدن شاخه می باشد.

کاشت با قلمه: شامل دو نوع خزانه ای و مستقیم است.

کاشت با پاجوش: در این روش پاجوش را از درختان مسن تهیه می کنند و بهترین زمان انجام آن، اواخر بهمن و اسفند می باشد.

کاشت با نهال ریشه دار: بهترین روش تکثیر انجیر می باشد زیرا امکان انتخاب نهال سالم و قوی و هم چنین یکدست ماندن باغ وجود دارد.

کاشت با خوابانیدن شاخه: شاخه های درخت را به گونه‌ای که از درخت مادری جدا نشده باشد، خم کرده و بر روی آن خاک می ریزند. شاخه ها پس از مدتی ریشه دار می شوند و از هر یک از آنها نهال جدید بوجود می آید. 

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.