خدمات کشاورزی باغبان

کشاورزی پایدار با بهره گیری از دانش روز

خواص گل ختمی

  • ۱۷۰

گل ختمی دارای خواص فراوانی بوده و از آن در تهیه داروهای گیاهی استفاده می شود. قسمت انتهایی این گل سفید رنگ و نسبتا شیرین می باشد. به علت استفاده از گل ختمی در تهیه اولین شیرینی مارشمالو، امروزه این گل به مارشمالو معروف است.


خواص دارویی گل ختمی

گل ختمی در بسیاری از کشورها به عنوان داروی گیاهی شناخته شده است. این گیاه بومی اروپا، آفریقا و آسیا بوده و حتی اکثر مردم آن از این گیاه برای طعم دادن به غذا استفاده می کنند.  گل ختمی رنگ های متنوعی از سفید، قرمز و بنفش داشته و ریشه و برگ های آنان نیز خواص فراوانی دارد. چای این گل از قدیم به عنوان تسکین دهنده درد، ملین و ادرارآور شناخته شده که تأثیر بسزایی در بهبود اختلالات گوارشی دارد. تانین، فنولیک اسید، فلاونوئید و روغن های فرار چای گل ختمی، التهاب دهان، التهاب ریه و سرفه های مزمن را در دوران سرماخوردگی بهبود می بخشد و کمک زیادی به درمان آسم می کند.

اغلب اختلالات هضمی مانند کولیت، التهاب معده و زخم آن با استفاده از مصرف روزانه دم کرده گل ختمی برطرف می شود.
این چای که از مخلوط مقداری برگ و گل ختمی در یک فنجان آب جوش و دم کردن آن برای 7 تا 10 دقیقه تهیه می شود، سنگ کلیه را دفع می کند و تأثیر بسزایی در درمان عفونت کلیه و مجاری ادراری دارد.مخلوط 25 گرم ریشه گل ختمی در یک لیتر آب و جوشاندن آن نیز نوع دیگری چای است که خواص ذکر شده فوق را داشته و علاوه بر این ریفلاکس معده به مری را بهبود می بخشد.

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.