لکه تاولی میوه

این بیماری از بعضی کشورها گزارش شده و به نظر مـی رسـد در ایران نیاز به بررسی دارد.

علائم:

علائم این بیماری بـه صـورت لکـه هـای تیـره متمایـل بـه ارغوانی در محل عدسک های میوه می باشد. آلودگی، ۲ تـا ۳ مـاه بعد از ریزش گلبرگ ها به شکل تاول های کوچـک سـبز رنـگ، آبگز و برجسته در سطح میوه هـا و نیـز در محـل روزنـه هـا قابـل مشاهده است. به مرور زمان لکه ها بزرگتر شده و بـه قطـر حـدود ۵-۴ میلیمتر می رسد و تیره رنگ می شوند.

عمق لکه ها در گوشت میوه به ندرت به بیش از ۲-۱ میلیمتـر می رسد. در این بیماری برگ ها در شاخه های آلوده، چروکیـده و بد شکل می شوند و ممکن است لکه های سفید تـا نکـروزی روی آن ها دیده شوند.

عامل بیماری:

باکتریی است به نام علمی

Pseudomonas syringae pv. papulans

چرخـه بیمـاری:

بـاکتری فـوق بیـشتر در جوانـه هـای میوه، بـرگ و میـوه بیمـار بـاقیمانـده در بـاغ زمـستان گذرانی مـی کنـد.

دو هفته بعد از ریزش گلبرگ های درخت، میوه هـای جـوان به این بیماری حساس می شوند و حساسیت آن ها به تـدریج افزایش می یابد. ایـن دوره حـساسیت، تـا ۶ هفتـه طـول مـی کـشد .

باکتری های عامل بیماری با آب پخش می شوند و لکـه تـاولی در هوای مرطوب شدت بیشتری پیدا میکند.

کنترل:

یکبار سمپاشی درختان در اوایل بهار (در مرحله نوک سـبزی ) بـا استفاده از قارچ کش های مسی مثل اکسی کلرورمس ۳ در هزار.