
نکات اساسی در کاشت و داشت ذرت

دماى مناسب در طول دوره رشد ۳۰ الى ۳۵ درجه سانتى گراد مى باشد.
نیاز آبى بر اساس رقم، شرایط خاک و منطقه ۸ الى ۱۴ هزار متر مکعب براى هر هکتار مى باشد. در صورت استفاده از سیستم آبیارى قطره اى (تیپ) نیاز آبى به ۶۰۰۰ متر مکعب تعدیل پیدا مى کند و در سطح کلان با این روش ۴۰ درصد افزایش سطح زیر کشت خواهیم داشت.
همچنین در این روش (سیستم آبیارى قطره اى) علاوه بر بهبود ساختمان و خواص خاک، در مدیریت و مهار علف هاى هرز نیز کارایى بهترى خواهد داشت.
تراکم کشت در ذرت علوفه اى ۷۵ الى ۸۵ هزار بوته در هکتار مى باشد و در ذرت دانه اى نیز تراکم ۶۵ الى ۷۵ هزار بوته توصیه شدهاست .خاک مناسب جهت کشت ذرت، خاک لومى، عمیق و غنى از هوموس مى باشد.
با توجه به خسارت زا بودن باقیمانده برخى از علفکش ها ، قبل از کشت به علف کش هاى مصرف شده در کشت قبل توجه شود.
تناوب زراعى : بعد از یونجه، سیب زمینى و غلات میتوان ذرت را کشت نمود.
عمق کاشت: بین ۴ الى ۷ سانتى متر.
در خاک هایى با شورى بالاتر از ۶ ، از نظر اقتصادى کشت ذرت مقرون به صرفه نمى باشد، ولى مى توان به راحتى سورگوم را جایگزین کرد.
توصیه کودى قبل از کشت:
هر چند که بهترین راه قبل از افزودن کودهاى پایه به مزرعه، آزمایش خاک قبل از کشت مى باشد، اما به صورت کلى مى توان با توصیه زیر اقدام به تقویت خاک مزرعه نمود:
ازته : کود اوره ۵۰ الى ۷۰ کیلوگرم در هکتار، یا ۱۰۰ کیلوگرم سولفات آمونیوم در هکتار.
فسفره : ۲۰۰ الى ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار از منبع دى آمونیوم فسفات یا سوپر فسفات تریپل.
پتاسه: ۳۰۰ الى ۳۵۰ کیلو گرم سولفات پتاسیم.
آیرونیکا گرانول جهت اصلاح ساختار خاک و بهبود اثربخشى کودهاى معدنى: ۱۵۰ الى ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار.
۲ هفته قبل و ۲ هفته بعد از ظهور کلاله ذرت(کاکل ذرت) به تنش آبى بسیار حساس مى باشد.
بهترین زمان مصرف کود ازته به شکل زیر مى باشد :
۱ -قبل از کشت ۲ -در مرحله ۶ الى ۸ برگى ۳ -شروع گلدهى
توصیه هاى اصلى جهت تغذیه مزارع ذرت بعد از سبز شدن (بدون در نظر گرفتن کود ازته):