رقابت و رقیبان کود فسفر در خاک

مناسب ترین pH برای جذب فسفر از خاک توسط درختان مرکبات ۷ _ ۶.۵ است. فسفر اثر رقابتی با سایر عناصر دارد.
به طور مثال محققین معتقدند که افزایش بیش ازحد فسفر باعث اختلال در جذب روی، آهن و یا بروز علائم کمبود آن ها می شود.
همچنین کلسیم زیاد در خاک (خاک های آهکی) باعث کاهش فسفر قابل دسترس برای درختان مرکبات می شود و یا نیتروژن به طور غیرمستقیم جذب فسفر توسط گیاه را افزایش می دهد.
به طور خلاصه، افزایش فسفر منجر به طولانی تر شدن مدت نگهداری میوه، بالا رفتن کیفیت میوه، توسعه قند و نیز افزایش میزان آب میوه می شود. برای ایجاد پوست صاف میزان فسفر باید در تعادل با نیتروژن باشد.