ویژگی های هندوانه رسیده و شیرین (در مزرعه و در مغازه)

هندوانه را باید در مرحله رسیدن کامل برداشت نمود‌. زیرا میوه فقط در این مرحله به حداکثر شیرینی و کیفیت می رسد. برای تشخیص رسیدگی و تعیین زمان برداشت، می توان از تغییر رنگ پوست هندوانه استفاده کرد.
پوست هندوانه نارس سفید رنگ است و در حالت رسیده به رنگ زرد روشن تغییر می یابد. همچنین در صورت خشک شدن پیچک مقابل میوه (در کنار محل اتصال میوه روی بوته هندوانه پیچکی وجود دارد) که همزمان با رسیدن میوه از سبز به قهوه ای تغییر رنگ داده و در مرحله ای که میوه کاملا می رسد، پیچک نیز خشک می شود، بنابراین خشک شدن پیچک کنار میوه بهترین راه تشخیص هندوانه رسیده در مزرعه است.
باید به این نکته توجه داشت که دامنه رنگ گوشت داخلی هندوانه از قرمز روشن تا زرد متفاوت است.
اگر میوه بصورت نارس (رنگ قرمز روشن گوشت) برداشت شوند، رنگ آن ممکن است به مرور زمان قرمزتر شود ولی شیرینی گوشت میوه به هیج وجه افزایش نمی یابد، زیرا مقدار قند پس از برداشت ثابت باقی خواهد ماند.