ریحان‌ را چه‌ زمانی و چگونه برداشت کنیم؟

برداشت ریحان زمانی شروع می شود که گیاه دارای ۸‌ – ۶ برگ حقیقی باشد. برداشت طوری صورت می گیرد که ۲ تا ۴ برگ روی گیاه باقی بماند. وجود گل در برگ های برداشت شده باعث کاهش کیفیت محصول می شود.
به محض مشاهده گل بر روی گیاه باید سریعا آن را برداشت کرد، زیرا در این مرحله ساقه ریحان چوبی شده و برگ ها حالت گوشتی خود را از دست داده و ریزتر می شوند. همچنین طعم برگ ها نیز تغییر نموده و بدتر می شود.
معمولا برداشت ریحان هفته ای یک الی دو بار صورت می گیرد. برداشت تا ارتفاع ۷/۵ – ۵ سانتیمتری ساقه انجام می شود.
باید دقت کرد که گیاهان را از سطح زمین برداشت نشود تا امکان رویش مجدد را از دست ندهند.
عملکرد ریحان بین ۱/۵ تا ۲ کیلوگرم در متر مربع می باشد. البته با فراهم کردن شرایط مطلوب محیطی این مقدار می تواند افزایش یابد.