واکس میوه چیست؟

واکس زدن میوه‌ها یکی از عملیات پس از برداشت در برخی از میوه‌ها می باشد. تولیدکنندگان عمده محصولات کشاورزی با ایجاد یک‌ لایه نازک واکس بر روی سطح پوست میوه از تبخیر آب و کاهش رطوبت بافت میوه جلوگیری می‌کنند تا در طی انبارداری و حمل‌ونقل میوه‌ها طراوت و شادابی خود را بیشتر حفظ نمایند و پژمرده نشوند.

ترکیباتی که برای واکس‌زدن مورداستفاده قرار می‌گیرد معمولاً شامل مو‌م‌های طبیعی گیاهی و یا ترکیبات مشتق شده از نفت است. اصلی‌ترین واکسی که در جهان برای پوشش‌دار کردن محصولات کشاورزی مورداستفاده قرار می‌گیرد ترکیب موم پارافینی به همراه موم کارنوبا است. کارنوبا از نوعی درخت نخل گرفته می‌شود و یکی از بهترین و باکیفیت‌ترین پوشش‌های واکسی میوه‌ها با منشأ گیاهی است.