نیاز آبی+نیاز کودی+زمان کوددهی+کوددهی نامناسب در ریحان

ریحان نیاز آبی فراوانی دارد. از زمان کاشت بذر تا برداشت محصول، ریحان احتیاج به ۵۰۰ – ۵۵۰ میلیمتر آب دارد.
ریحان در هر مرحله از رشد نسبت به کم آبی حساس می باشد. آبیاری منظم برای این محصول ضروری است.
در صورت مشاهده علائم کمبود مواد غذایی در گیاه می توان نسبت به کوددهی اقدام نمود. کوددهی بیش از حد، کیفیت ریحان را در زمان برداشت می کاهد و باعث افزایش مقدار نمک محلول در خاک (شوری خاک) و رسیدن آن به سطوح نامطلوب می شود.

گیاهانی که با نیتروژن زیاد کوددهی شده اند، اغلب در اتاق های سرد پس از برداشت به رنگ سیاه در می آیند.
بهترین نوع کود شیمیایی کودهای قابل حل در آب یا کودهای مایع هستند که به صورت محلول پاشی دراختیار گیاه قرار می گیرند. این نوع کودها همچنین به نسبت های معین دارای عناصر مختلفی از قبیل ازت، فسفر، پتاس و سایر مواد معدنی کم مصرف می باشند.
نیاز ریحان به پتاسیم بسیار زیاد است. پس از اولین برداشت محصول ممکن است میزان نیتروژن خاک کاهش یابد. به همین دلیل پس از اولین یا دومین برداشت بهتر است از کودهای ازته استفاده کرد.