۷ نکته ی مهم برای افزایش تولید میوه
در درختان میوه جوانهها به دو دسته ی رویشی و زایشی تقسیم می شوند. جوانههای رویشی به رشد طولی شاخهها کمک کرده و جوانههای زایشی به گل و میوه تبدیل میشوند. هنگامی که جوانههای رویشی بیشتر از جوانههای زایشی باشند، باردهی درختان میوه کمتر شده، کیفیت میوهها و طعم آنها کاهش مییابد. در واقع میتوان گفت رشد رویشی مخالف باردهی درختان میوه است.
از طرفی دیگر اگر جوانه های زایشی بیشتر از جوانههای رویشی باشند، باردهی درختان میوه در همان سال بیشتر شده اما این درختان در سالهای دیگر با کاهش شدید محصول مواجه خواهند شد که به این حالت در اصطلاح سال آوری گفته می شود. به طور کلی عملکرد این دو جوانه باید به طور متوازن و متعادل پیش رود.
عوامل مهمی که باعث افزایش تولید میوه می شوند شامل: تغذیه، هرس به موقع، تامین عناصر مورد نیاز درخت، از بین بردن علف های هرز، گرده افشانی صحیح، کوددهی مناسب و سم پاشی اصولی می باشد. هم چنین همواره باید توجه داشت که تعادل بین میزان نیتروژن و کربوهیدرات برقرار گردد تا باردهی درخت کم نشود.